71
  • Psychologen praktijk de Binnenplaats tilburg
https://psywijzer.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/38/Logo_de_Binnenplaats_rgb_blauw_NEW_kopie-1621517148.jpg

Psychologen praktijk de Binnenplaats tilburg

Tuinstraat 87, 5038 DB in Tilburg

Organisatiedetails

De Binnenplaats is een samenwerkingsverband van drie psychologenpraktijken in de BasisGGz, gevestigd in een karakteristiek pand in de Tilburgse binnenstad. Behalve het pand, delen we ook onze werkwijze. In de afgelopen jaren hebben we, ieder via een eigen weg, ervaren dat je klachten niet los kunt zien van de context waarin ze ontstaan. Hoe de behandeling eruit ziet, wordt bepaald door de betekenis van je klachten in jouw leven. We zijn geschoold in verschillende, bewezen effectieve behandelmethoden. Samen kijken we welke aanpak het beste past bij jou en je hulpvraag. Naast het verminderen van je klachten, staan bewustwording, stilstaan bij je emoties en het accepteren van de dingen die je niet kunt veranderen centraal.

Hieronder alvast een kleine inkijk in onze werkwijze maar kijk naar de website voor meer informatie, over onszelf maar ook over de actuele wachttijd.

Aanmelding

Je meldt je aan via het aanmeldformulier op onze website. Indien je een reply op je aanmelding ontvangt, betekent dit dat we je aanmelding ontvangen hebben (check ook even je spam) Je bent nu automatisch opgenomen in onze administratie. Zodra er ruimte is, neemt ons administratie team vanzelf contact met je op om een afspraak te maken. Deze afspraak krijg je daarna bevestigd via de mail. We vragen je een OQ-45 in te vullen, dat is vragenlijst die meet hoeveel klachten je hebt en hoe ernstig deze zijn. Bij afsluiting vragen we je dit opnieuw te doen, zodat we het effect van de behandeling kunnen meten.

Intake

We vragen je de verwijsbrief voorafgaand aan de intake naar ons door te mailen of per post op te sturen. Je legitimatiebewijs neem je mee naar het intakegesprek. In dit gesprek kijken we naar je klachten, hoe deze ontstaan zijn, je leef- en woonsituatie en alles wat van belang is om een goed beeld te krijgen van wat je nodig hebt. Na dit gesprek kijkt je behandelaar of je bij ons op de juiste plek bent en of je behandeling in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Soms is een 2e intakegesprek nodig om dit te bepalen. Als je bij ons met een behandeling start, stelt je behandelaar een behandelplan op. Dit bespreken en tekenen jullie samen. In dit plan staat beschreven hoe de behandeling er uit gaat zien.

Behandeling

De specifieke behandelmethodieken die we gebruiken binnen de behandeling kun je vinden onder tabblad ‘behandelmethodieken’.

Afsluiting

In overleg met je behandelaar en op grond van het behandelplan, wordt bepaald wanneer de behandeling wordt afgerond. We kijken dan wat nodig is om te voorkomen dat je opnieuw dezelfde klachten krijgt. Je vult opnieuw de OQ-45 in, zodat jij en je behandelaar kunnen zien wat het effect van de behandeling is geweest. Soms is het nodig dat je verder gaat met je behandeling bij de SGGz.
Als je hiermee akkoord gaat, krijgt je huisarts een eindrapport over de behandeling. Het dossier wordt gesloten. Als het nodig is en je geeft daar toestemming voor, kan er tijdens de behandeling overlegd worden met de huisarts of andere hulpverleners.

Type:
GZ-Psycholoog
Hulpaanbod kernwoorden
Specialismes:
ADHD
Angst en Paniek stoornis
Doelgroep:
Volwassenen

Kaartlocatie

Routebeschrijving

REVIEWS

Waardering

0.0 gemiddeld op basis van 0 Reviews


5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0

Er zijn momenteel geen beoordelingen

company map
Tuinstraat 87, 5038 DB in Tilburg
GMT +01:00
Openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 20:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten