WBO contract

WBO contract

We zijn blij te kunnen vermelden dat op 31 maart 2021 Psywijzer de tender voor WBO Jeugd heeft ingediend. Wat houdt dat in?


De coöperatie van Psywijzer heeft als doel de samenwerking tussen de basis, generalistische en specialistische GGZ te bevorderen. Psywijzer bestaat sinds 2014 en onze leden bestaan uitsluitend uit BIG geregistreerde en gevisiteerde psychologen. Psywijzer zoekt steeds naar voordelen voor onze leden en tegelijkertijd voordelen voor onze relaties zoals gemeentes, verzekeraars en huisartsen. Psywijzer is actief binnen West-Brabant; van Roosendaal t/m Tilburg en we breiden ons netwerk uit.

Samenwerking met WBO
Vanuit ons netwerk is er behoefte ontstaan om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn om namens de vrijgevestigde psychologen en vanuit Psywijzer een samenwerkingsverband aan te gaan met Jeugdregio WBO (Gemeente Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout).

Daarvoor is er nu een tender ingediend om gespreksparter te worden en zorgaanbieder in de regio. WBO heeft dan 1 gesprekspartner, terwijl Psywijzer de achterban representeert, en Psywijzer ontlast de Jeugdhulp aanbieder door het aanbieden van Jeugd te vergemakkelijken (contractbeheer & financieel/administratieve processen).

Het proces wat we in gedachte hebben:

  1. WBO heeft een contract met Psywijzer;
  2. Verwijzing gaat rechtstreeks naar een desbetreffende psychologen praktijk (zoals het nu ook is);
  3. Psywijzer vraagt namens de psychologen praktijk de toewijzing aan bij WBO, verzorgt de start- en stop zorg en declareert namens de zorgaanbieder. Voor WBO is er dan ook 1 aanspreekpunt over het contract, declaraties, de toewijzing en de start-stop zorg, namelijk Psywijzer, en;
  4. Psywijzer is verantwoordelijk voor het administratieve proces namens de aanbieders;

De deadline voor het indienen was 1 april 2021 en die is gehaald.

Bedankt Gerda van Reenen en Gart van der Pol voor het indienen en bedankt WBO voor het open staan voor nieuwe aanbieders in de regio!